Kesäkausi alkaa!

13.46Tiesittekö, että blogiin ilmestyvät kommentit ovat ihan superin makee juttu. Harmittavan vähän kommentteja tulee, mutta se ei estä intoani bloggailuun (sanoo hän, jolla on ollut taukoa viimepäivinä). Sain postaukseen erittäin ajatuksia herättävän palautteen siitä, että blogissani olisi mukava lukea muustakin kuin treeneistä. Tämä nostatti sormen suuhuni: mistä ihmeestä minä kertoisin?

Kesäkausi tuo mukanaan uudet ohjatut. Olen yrittänyt päässäni mietiskellä viikkotreenejä paperille asti ja lopulta tulos Naurun kohdalla näyttää kutakuinkin tältä:

NAURU:
Ma: Toko
Ti: Agility
Ke: Raunio
To: Vapaa, mahdollisesti pitkää ravia pyörällä
Pe: Toko/agility
Viikonloppu: Vaihtelevasti treenejä, vapaata tai kisailuja, riippuu viikon treeneistä
Kidan kalenteri on huomattavasti avoimempi, sillä sillä ei ole viikkotreenejä ja näin ollen treenaaminen on täysin omien päätöksieni varassa. Kidan kalenteria ei katsokaan niin tarkasti, pidän huolta että se saa monipuolista treeniä ja palautuspäiviä. Jos jollain viikolla tulee enemmän kulutettua agiesteitä, voi seuraavalla viikolla perehtyä tarkemmin tottelevaisuuteen. Lisäksi kummallakin on mahdollisia jälki-tai hakutreenejä, riippuen seurasta. Olen todella huono jäljellekään lähtemään yksin... Pyöräilyn ja juoksemisen voin suorittaa auspaille yhtä aikaa. Nauru ei vielä vedä, mutta se osaa mennä hienoa, pitkää ravia rinnallani, kun taas Kida pääsee toteuttamaan supersiistiä vetoharrastustaan, josta se niin kovasti pitää. Meillä nyt on helppo hoitaa pienet treenit vailla iltalenkin varrella, kun matka koiraurheilukeskukseen on niin lyhyt.

Lisänä vielä omat koulutukseni, jolloin koirat voivat olla mukana odottamassa treeniään koulutuksien päätteeksi.

Taran treenailut roikkuvat vahvasti sen jaksamisen kanssa. Agililiitelyä se luonnollisesti tekee harvemmin ja kevyesti, mutta tokoilu ja rallytoko laitetaan sitä mukaan kuin sen pää treenailulle sopii. Hakutreenit haluaisin saada tänä kesänä osaksi Tapsan treenejä, sillä uskon lajin sopivan sille hyvin: maasto pitää vaanvalita vähän huolellisemmin kuin rämäpäiden paimenkoirien kanssa. Uimista Tapsa pääsee tekemään niin paljon kuin vain haluaa, joten toivotaan hyviä polskuttelukelejä.


Luovutan Tapsan poseerauksien suhteen. :D


Onko teillä sitten ideoita? Mikä kiinnostaisi? Millaisista asioista haluaisitte kuulla?
Olen hyvin avoin kaikenlaisille ideoille, tai muuten piinaan teitä koko kesän treenikuvilla, videoilla ja tylsällä piipityksellä, buahahaha!

Jos muuten kiinnostaa, raapustelemani kolumni julkaistiin kuono.fi-sivulla. Hauskaa, sillä minusta on ihanaa päästä purkamaan kirjoitusintoa moisiin tarkoituksiin!

Ja jotta saisin uskottavuutta pelottelulleni treenipainotteisista kertomuksista, lätkäisen tähän loppuun simppelin koosteen eräistä agitreeneistäni pöksyeläinten kanssa.
Suosittelen klikkailemaan laatua HD:lle.
Mites nämä turinat sitten?

2 kommenttia

 1. Ite tykkään lukea koiramaisista kommelluksista. Tiedän, ettei muille varmaan satu niitä ihan yhtä tiheään kuin meillä (nimimerkki koirani oli taas lapsilukosta huolimatta päässyt tyhjentämään roskikset).

  Kuvat on aina kivoja ja tykkään siitä, että kuvia on yleensä aina kaikista puudeleistasi :)

  Odotan innolla kyllä Taran hakutreeni postauksiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katariina! Pyrin julkaisemaan kuvia monipuolisesti kaikista, mutta jostain syystä muuan noutaja ei ole aina kameran edessä yhtä edustava kuin paimentolaiset... Tai sehän riippuu ihan siitä, mitä pitää edustavana. ;)

   Minun pitää selvästi kommeltaa (onko tuo sana?) ja nöyryyttää itseäni enemmän. Harvinaisen tasaisesti olenkin tässä päässyt elelemään, eivätkä neijalkaisetkaan ole tyhmäilleet. Tylsää (tai sitten vain ihanaa)

   Poista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat