Viimehetkellä

21.14


¨
Ylläoleva facebookpäivitys kertoo perjantaista, osin torstaistakin. Pönötin torstai-itana vajaan kolmituntisen kentillä neuvomassa, perjantaina 1,5h, ja perjantaina kömmin litimärkänä vielä hallin suojiin treenaamaan kaikki kolme koiraani ennen rämpimistä kotiin lämpimän suihkun alle. Naureskelin, että enpä silloin teininä olisi arvannut viettäväni näin aikaani tässä iässä. Vaikka toisaalta, hämmentävämpää olisi, jos minusta olisi kehkeytynyt mieletön kreisibailaaja.

Lentävät lähdöt ovat meikäläiselle aika tuttua kauraa. Suunnittelen kaiken yleensä huolellisesti, mutta sitten tulee hidaste (tai unohtuminen esimerkiksi koneelle liian pitkäksi aikaa..), alkaa armoton kiire ja saavun paikalle viimetinkaan. Tänä aamuna kiire tosin johtui teknisistä vioista, sillä tablettini päätti olla herättämättä meitä. Epäilin ensin, olenko aamulla unissani laittanut herätyksen kiinni, mutta sen en usko olevan mahdollista. En ole unissakävelyä koskaan harkinnut, tuskinpa olen aloittanut vieläkään.

Kahdeksalta heräämisen sijaan heräsin 9:45 äitini puhelinsoittoon. Tuli armoton kiire. Vaatteet päälle, koirille jotain sapuskaa. Ainiin, jotain meikkiä täytyy pistää naamaan. Koirat kuselle, autoon, ja 30min heräämisestä köröttelin kohti Pornaisten keskustaa. Menin sinne mätsäröimään Naurun kanssa, mukana myös vakiopommit eli Rosa&Mimmi. Osallistujia oli varsin vähän, mikä siunaantui meidän onneksemme. Tiimimme menestyi hyvin: Mimmi oli pienten SIN3, Rosa pienten PUN4, Nauru taas isojen PUN1 BIS1! Hymyilytti kehässä, sillä kuulemani perusteella Nauru taisi olla voittajasuosikki alusta asti. Onhan se imartelevaa, sillä vaikka meillä ei näyttelytaustaa olekaan (eikä tule), tuo käyttäytyy erittäin asiallisesti ja seisoo kuin patsas. On hauska saada menestystä (ja palkintoja!) osallistumismaksulla, kun lisänä on vielä hyvät kopelointitreenit sekä häiriösietoa.


Ai ei oo näyttelytaustaa, ihanhan me ollaan ku vanhat tekijät. Menee ihan yhdellä jalalla. c: PetriikkaKerrankin mätsäri, jossa oli rento meininki. Siskoni esitti nollakokemuksella Rosan parikehässä, kun minä jouduin samaan aikaan isojen punaisten ryhmään. Tuomari oli ohjeistanut kaiken esittämisestä ja kaksikko nappasi Rouskulle punaisen nauhankin! Tällaisia hyvänmielentapahtumia näiden pitäisikin olla, eikä mitään jäykköjä "mahdollisimman virallisia" näyttelyhöpötyksiä.

Päivä oli vasta puolessa, joten loppupäiväksi möngimme äidin luokse möhjäämään maalle. Koirat saivat ulkoilla kivasti kuutisen tuntia putkeen, jahdata vähän pihalle uskaltautunutta oravaa, vahtia kanoja ja tarkkailla peltojen takana kulkevalla tiellä taapertavia kansalaisia, joita tosin koko reissun aikana taisi kävellä yksi kappale. Vahtiminen oli rankkaa, sillä kotona tapettiin hetki riemukkaasti mätsäreistä voitettuja vinkuleluja, mutta sitten hiljaisuus laskeutui katon alle. Hyvä vaan, aion kello kymmenestä eteenpäin istua ja tuijottaa euroviisuja vihreältä televisioruudulta (:D), syödä sipsuja ja kannustaa niin pirusti Itävaltaa ja Suomea. Suomea ihan vaan siksi, että rispektit pojille ja kiva biisi.


Blogger päätti vähän muokata. Okei, muokkaa sit.

Mites nämä turinat sitten?

6 kommenttia

 1. Ei jumankeuta tota teidän mätsärimenestystä! Hauskaa! :D Ja onnea, noi rusetit on ällösöpön väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä menestys ollut huimaa! :D Hieno Nausku ja hienot pommit! Kiitoksia!

   Poista
 2. Hieno Nauku! Mulle iski tästä postauksesta ihan sellanen mätsäri kärpänen ja menin jopa netistä niitä hieman kahtelemaan. Sitten tajusin, että Gatsby hyppää koko pusukoneistonsa voimalla tuomaria ja kaikkia muita suoraan päin näköä eli ehkä emme ole ihan valmiita... Seisoskelukaan ei ole vahvuuksiamme eli kaikki mitä pitäisi osata, niin emme osaa. Jeps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nausku kiittää!

   No äkkiäkös yhden seisomisen opettaa! Naurukin oppi sen liikkeestä seisominen-harjoituksen yhteydessä. :D Sitten vaan kehät valloittamaan aussie-energialla!

   Poista
 3. Joutu tota jalkakuvaa pari kertaa katsomaan uudelleen... :D

  VastaaPoista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat