"Tuleva TVA!"

21.13

Tänään ne sitten oli! Ensimmäiset möllitokot Naurulle. Paikkana Mäntsälä, järkkääjänä Mäntsälän koirakerho, tarkempana sijaintina heidän pieni hallinsa.
Minä ajattelin, että onpa hauskaa, kun Nauru väsyy kisapaikalla ja on loppupäivän sitten ihan sippi. Saanen kysyä, miten eläin, jota yksinkertaisesti EI JÄNNITÄ muka väsyisi? No ei mitenkään. Nauru oli suorastaan ärsyttävä, kuin hyperenerginen viisivuotias lapsukainen sormi sieraimessa. "Mitä tehää? On tylsää! Hei kavereita! Ai miksen saa mennä? HALUAN mennä! Rapsuta mun masuuuuuu ok nyt riittää syön sun käden! Ai en saa? No pipon sit. Hihnan ees? Buhuuuu miksi maailma näin kohtelee julmasti niiiiin."

Pieni treeni hallin ulkopuolella paljasti, että maahanmeno liikkeestä oli mystisesti unohtunut. Liikkeestä seisominen ja istuminen sen sijaan... Kiva vaan, kun niitä ei tällä kertaa tarvittu. Lopulta toimi se oikeakin liike, ja sai hyvillä mielin mennä säätämään tekemään kehänauhojen sisäpuolelle.
Tuomarin pallilla istui Päivi Ekstrand!
Luoksepäästävyys 10 - Nappisuoritus, vähän vaan tuomaria vilkaisi, mutta pääasiassa keskittyi minuun.
Paikkamakuu 10 - Mikä läsähdys! Nauru oli juuri liikkumassa eteen kun sanoin käskyn, joten se... löysän taikinan lailla putosi maahan ja meni vielä lonkalleen. No, pysyi paikallaan, ei siinä mitään, ja oli ihan rentokin. Nyt pitäisi vaan vihdoin päättää... opetanko sen makaamaan pää maassa vai pystyssä?
Seuraaminen kytkettynä 9 - Liikkeelle lähtiessä tajusin, että hihna kulkee takaani, mutta onneksi sillä ei mölleissä ole merkitystä. Muuten aika jees, mutta täyskäännöksessä tuli aimitänytpititehdäapua-momentti Naurulle, mistä pistevähennys.
Liikkeestä maahanmeno 8 - Nousi perusasentoon vasta toisella käskyllä. Niin siis tätä maahanmenoahan me kovasti treenattiin?
Luoksetulo 9½ - Hidas. Mutta hei, teki kaiken mitä piti, huraa!
Estehyppy 5 - Voi Nauru. Niin, enpä tajunnut, etten ole treenannut koskaan vieraalla hypyllä.... Nuuskiahan sitä sitten piti, ihan selvästi uhkaava juttu. Minulta meni pasmat vallan hetkeksi sekaisin, kun tyyppi noin teki hyppäämisen sijaan. No ei siinä, uusi yritys, jolloin teki nappisuorituksen!
Kokonaisvaikutus 9 - Pätevä pieni tokokoiran alku!
Pisteitä yhteensä 121,½/140, sijoitus kolmanneksi! Koiria mölliluokassa oli yhteensä 9.

Mites nämä turinat sitten?

2 kommenttia

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat