Listauksessa projektit

22.14

Minulla nyt riittäisi esimerkiksi koulumaailmassa projekteja kummankin käden sormelle (miksi meinasin kirjoittaa jokaisen käden sormelle?), mutta koska tämä blogi ei käsittele henkilökohtaisesti minua, päätin listata treeneihin kohdistuvista kohteista. Jokaiselle koiralle löytyy omansa.
Naurun kanssa on käynnissä projekti "luoksetulo". Edelleen se on hidas ja epävarma, mutta vihdoin olen löytänyt ratkaisun ongelmaan. Käskysanan vaihdoksen se vaati. Tuttu "tule" aiheutti nopean liikkeellelähdön ja sivulle saapumisen, niin totesin, että kai se on päädyttävä siihen. Nyt pyrin joka päivä tekemään ainakin yhden luoksarin ja hakemaan siitä nopeaa, niin josko se joskus olisi hieno liike sekin! Aikaahan tässä on, terveisin Nauru 9kk synttäreitään vastikään viettänyt.

Viime sunnuntaina kävimme Naurun kanssa Wirneen agilitypäivässä turistina. Pääsimme tapaamaan Naurun kasvattajan Lenan Ruotsista, mukavia muita tyyppejä ja myös söpöjä pennunpalleroisia. Nauru käyttäytyi äärimäisen kauniisti pikkuvesseleiden kanssa, yritti raasu päästä pikkusmurffien leikkiin, mutta liian iso tuo tuppaa jo olemaan. Häntä viuhtoen se kuitenkin kipitti perässä ja tökki kuonollaan ruohonjuuritasolla painiskelevia kavereitaan. Onneksi suurinpiirtein samanikäinen Inari-aussie tuli myös piipahtamaan, ja Nauru rallasikin vähän vanhan toverinsa kanssa.

Omien kuvien kanssa en vielä ole edistynyt, mutta tässä yksi Jennyn vauhdikas otos:Kidan kanssa tavoitteet ovat agilitypuolella. Kepit itsenäisiksi ja kontaktit nopeiksi. Aloittanut olen nyt kumpaakin, ja olen huomannut ne suuret ongelmat, joiden takia liikkeet töksähtelevät. Kepeissä nyt vikaa on ollut aika, mutta jostain syystä Kida tulee herkästi ulos kun keppejä mennään oikealta vasemmalle, kun taas vasurista oikeaan loppuun asti jaksetaan pitää meno yllä huomattavasti paremmin. Verkkoja, palkkausapuja edestä ja minun pitäisi muistaa olla mahdollisimman hiljaa, jottei ääneni pian aiheuta sitä, että sen loppuminen lopettaa kepityksenkin.

Kontakteilla focus ei yksinkertaisesti ole kontaktilla. Nyt otin kosketusalustan mukaan treeniin, ja vaikka itse esteen suorittaminen oli hyvin hidasta, oli mielenkiinto selvästi alla odottavassa tehtävässä. Aion kokeilla tällä tavalla, enkä oikeastaan pelkää esteen hidastuvan. Työstän sitä omana osionaan.
Taran tavoite... on pysyä mahdollisimman terveenä, mahdollisimman pitkään. Olen huomannut pieniä muutoksia sen tavassa seisoa, kävellä, leikkiä. Olen varsinainen haukankatse, mitä koiran kropan muutoksiin tulee. Siksi kuvausaika onkin äärimäisen ajankohtainen asia. Kuitenkin kehon salliessa on Taran kanssa aikomuksena hakea viimeinen ykkösluokkien luva hyppyluokasta - näyttäähän numero 2 medin perässä paljon paremmalta kuin luku 1....

Kävimme tänään koko kolmikon kanssa tapaamassa Leenaa, hänen siskoaan ja heidän koirakolmikkoaan. Vanhassa kotikaupungissa oli hauska vaappua tuttuihin kuvausmaisemiin uudessa porukassa. Oli oikein mukavaa, Nauru pääsi juoksemaan totuttua äänekkäämpien kavereiden kanssa, mutta eipä haukkuminen aiheuttanut muuta kuin hikikarpalon pari kertaa pikkusinisen ohimolle. Kidaa pidin tarkasti kontrollissa, sillä tosiaan - sillä alkoi juoksut! Kellontarkasti, kuten aina. Tapsa nautti metsässä kulkemisesta ja tarjosi Leenalle keppiä kesken valokuvauksen. Noutaja ei vaan ymmärrä, miten putken läpi maailman tarkkailu olisi muka hauskempaa kuin puunkappaleen jahtaaminen....


Mites nämä turinat sitten?

2 kommenttia

  1. Teitä heitettiin haasteella! http://mustantiikerinelamaa.blogspot.fi/2013/10/we-got-challenge.html

    VastaaPoista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat