Onnistumisen riemukas olotila

23.50

(PS.  Seuraa blogia täällä: Bloglovin)
(PPS. Wipoe on ollut pystyssä vasta seitsemisen kuukautta, mutta sisältää jo nyt 1/4 katseluista, joita Redtolling koko pystyssäoloaikanaan sai! MAHTAVAA!)

Oli tänään niin kivat treenit, että ihan pakko kirjoittaa oma postauksensa näin iltasen ratoksi. Sohvilla makaa hyvinkin rentoutuneita koirayksilöitä - tuossa vieressäni on se tummanpunaisin, ja sillä silmät ovat ihan nurin niskoin, kun ramaisee niin makoisasti.

Palataan kuitenkin ensin eiliseen. Urhoollisesti flunssaisena päätin pienen tokohetken tehdä juniorin kanssa, sillä se on aikamoinen energiapeto. Kidasta ja Taralta kärähtää kohta käämit tyypin kanssa, kun se roikkuu kokoajan kiinni korvassa tai kauluksessa. Purkakoot toiminnanhalunsa siis johonkin hyödylliseen, tuumasin.
Ensitöikseni kokeilin, mitä Naurun jääville kuuluu.... ja iltani oli pelastettu. Liikkeestä maahan, istu ja seis. Ja se teki kaikki kerralla oikein, ilman apuja. S-U-P-E-R Nauru! Oona sanoi hauskasti, että "Nauru ei jossain tapauksissa ole yhtään niin näyttävä kuin Kida, vähän sellainen löysä, mutta silti se on jo nyt joissakin asioissa taitavampi." Kai se on pakko allekirjoittaa. Seuraaminen on sellaista lennokasta kuin nuorella ravihevosenalulla, mutta neiti on hirmuisen oppivainen, kestää toistoja hyvin, palkkautuu esimerkiksi mistä vaan ja rrrakastaa, kun tehdään hommia. Yritän saada jäävät videolle lähinaikoina, olen niistä sen verran riemuissani. (Ja nyt kun sanon näin, ensi kerralla ne on ihan kammottavat, höhö)

Paikkamakuissa Oona antoi häiriötä huutelemalla kaikenmaailman häiriökäskyjä. Kerran se lähti "tule"-käskystä kirkkaasti juoksemaan, mutta uudella yrityksellä makasi tattina kaikista kokeilusanoista huolimatta. Heitsasimme myös luoksetuloa ja otin parit eteentulot - näyttää siltä, että otan eteentulon luoksariin mukaan, sillä liike tuntui paljon vauhdikkaammalta sillä tavalla. Hmm, tilanne vaatii kokeilua. Aiemmin olen siis pyytänyt suoraan kiertäen sivulle.

c: Satu, muutamaa päivää vajaa 9kk

Tänään kipitimmekin Ojankoon. Sai olla nuttua niskassa jo näillä keleillä, mutta onneksi pieni hölkkä lämmittää - tosin flunssa ei sitä arvosta. Lupasin opastaa jälleen Satua ja Colhua agilityn ihmemaailmassa, joten treenasin oman eläimistöni ennen heidän saapumistaan.

Nauru on ollut tosiaan hieman... hmh, jääräpäinen viimeaikoina lenkeillä, ja menomatkallakin pöhelöi energisyyksissään omiaan. Onneksi neiti päätti korvata "aiheuttamansa vääryydet" radalla. Aloitimme pienellä rataharjoituksella, luonnollisesti edelleen ilman rimoja. Havaitsin Naurun oppineen lukemaan siivekkeiden väliä, sillä minun piti ohjata niille huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Palkka jäi estejonon toiseen päähän odottamaan, joten treenasin irtoamista ihan vaan lähettämällä neidin putken jälkeen yksin palkkaansa hakemaan.


Innostuin tästä esteluvusta, ja päätin kokeilla yksittäisten ohjauskuvioiden suorittamista siivekkeiden kanssa. Persjätöt ovat olleet neidille hieman vaikeita, mutta nyt palkkautuminen toiseen käteen selän takana olikin ihan helppo nakki. Välistävedot ja serpentiinit ovat Naurusta hirmuisen hauskoja, ja lukee ohjausta niillä hyvin. Niisto oli vähän hidas, niitä ei olekaan tehty, mutta hyvin teini niihin taipui. Valsseista tuo ei välitä, mutta takaaleikkaus oli aika jännä. Lentävän palkan avulla minun liikkumiseni kuitenkin unohtui, ja tekaisimmepa lopulta onnistuneesti takaaleikkauksen siivekkeiden kautta putkeen! Minulla tuli jotenkin älyttömän hyvä mieli näistä onnistumisista revittäessäni lelua onnesta soikean sinieläimen kanssa. Tosin kaukopalkan havaitsin olevan juuri niin iso häiriö kuin ajattelinkin, ei meinannut palikat keskittyä työntekoon, kun palkka oli maan kamaralla odottamassa.

Kokeilin myös esteen merkkaamista Naurun kanssa. Se teki oikeaoppisesti, taisi luulla että jätän lelun esteen taakse kun kävin esteen merkkaamassa, höhö.

Uuuuuh. Paint-taidetta ilman piirtopöytää.
Kida teki vuorollaan pääasiassa keppitreeniä. Mitä sen kepeille on tapahtunut, kun ne ovat parantuneet niin huimasti? Viimeinen väli jää tekemättä, jos sivusuunnassa menen liian kauas, mutta pääasiassa siihen asti tyyppi kepittää katse edessä, itse. Vauhtia kaivataan yhä lisää, mutta minua ilahduttaa se, miten Kida nykyisin kestää epäonnistumisia ja toistoja tällä "kamalalla esteellä".

Lopun ajan päätin panostaa toiseen kynnysongelmaan, kontakteihin. Tänään kai viileä keli oli pistänyt moottoriin lisää potkua, sillä kontaktit A:lla olivat varsin tehokkaita. Ensimmäinen oli nopea, mutta seuraavat hitaampia. Miten saisin sen focuksen ihan alas, onoffille, asti? Paras tapa on melkein tähän asti ollut, että pidän Kidaa esteen toisella puolella, toinen kutsuu, riekkuu ja heiluttaa lelua toisella puolella, ja ainoastaan nopeasta kontaktista riekuttaja vapauttaa ja palkkaa koiran. Kaukopalkalla en pysty harjoituksia suorittamaan, sillä Kida hidastuu niistä entisestään. Sama namikipon ja targetin kohdalla. En haluaisi myöskään opettaa sitä hurjaan äänikannustukseen, koska radalla haluan loppujen lopuksi olla mahdollisimman hiljainen.

Noh, lopuksi irtoamistestaus kolmen esteen suoralla.... ja on se vaan aika hieno. "Eteen" kun kajahtaa, painattaa neiti niin monta estettä suoralla kuin vain löytyy. Ihanaa katsottavaa.Tapsa vielä! Neiti pääsi vähän höpöttelemään radalle, pinkomaan siivekkeiden läpi ja ottamaan putkia. Käytin sen tarmoa hyväksi myös pieneen tokovääntämiseen, mutta Päivän Homma Taralle oli toimia opettajana Sadulle. Pieni radanpätkä, jota Colhu urhoollisesti opetteli, toimi näyttökokeena, sillä Satu ohjasi Taran radan läpi. Kaksikon menoa oli hauska katsoa! Tara on teknisesti taitava koira ja Satu sai rohkeasti kokeilla siipiään ohjaamisessa. Hienosti kaksikko radan selvitti, ja noutajalla oli niin hauskaa! Minusta on ihanaa, miten Tara tekee töitä vieraampienkin kanssa, kun palkka vain kilisee taskussa.

Tara on itseasiassa niin taitava, että viimeistä LUVAa olisi tarkoitus ykkösistä lähteä metsästämään. Suuria tavotteita agissa ei kuitenkaan ole, ennenkuin neidin peräpuoli on luustokuvattu, sillä toinen jalka vaikuttaa tosiaan jäykemmältä. Hyppäriltä luva on kuitenkin saamatta, joten ajatus on kovin kutkuttava!

Mites nämä turinat sitten?

2 kommenttia

  1. Se on kun postittaa mielenkiintosia tekstejä ja hienoja kuvia, niin on kyllä jänä, että ne ihmisiä kiinnostaa ;) En tosin osaa verrata tätä edellämainittuun redtollingiin, mutta kuiteski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa jos kiinnostaa! Ei tarvitse seinille puhua. 8)

      Poista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat