Ohi on

21.34

Loma, siis. MINNE katosi kolme kuukautta? Minne?!
Huomenna alkaa positiivinen ravaaminen Lahteen ja iki-ihana opiskelu. No, tekee ihan hyvää työttömän löhöilyn (=treenaamisen) sijaan.

Loman viimeisen viikon kulutimme paitsi hommia tehden, myös seurustellen. Kidan kanssa kävin mitä mahtavimmalla pyörälenkillä alkuviikosta, ja napsin pokkarin täyteen materiaalia villistä seikkailustamme. Jonkinlaista pyörävideota voikin syksyn pimeydessä väsätä, kun muistelee haikeudella lämpimiä ja vehreitä kesäpäiviä. Koko pyörälenkin hauskin osuus oli kuitenkin palaaminen takaisin nurkille, kun törmäsimme kameliin.

Kyllä, luit oikein.
Kameliin.


Ja itseasiassa pariin laamaan ja pikkuponeihinkin.

Voin myöntää, hetken aikaa sitä jumitti paikallaan ainoana ajatuksenaan, että mitä... kummaa. Sitten muistinkin (ja aistejani käytettyäni jopa havaitsin silmilläni) sirkusteltan. Luoksemme saapui papparainen puhumaan mukavia ja päivittelemään, kuinka tavallisella päiväkävelyllä voikin joutua ihan vieraaseen maahan. Kidakin katseli eläimiä vähän oudoksuen, mutta tyytyi sitten lepäilemään ruohikolla lähinnä tympääntyneen näköisenä. Mukava setä pääsi silittelemään Kidan olematonta, karkeaa turkkia (ukko pitää varmaan Kidaa luomakunnan rumimpana otuksena...), eikä paimenen elämä värähtänyt ennenkuin utelias laamaeläin tunki naamansa varsin lähelle Kidan omaa yksityisyyttä. Yrittää siinä sitten pieni paimennin miettiä, onko tuo tuossa lammas vai lehemä.

Olemme tosiaan suorittaneet edistyksellisesti sosiaalisuuden harjoittamista. Ensin kamelinpäivänä saapui Essi ja Fox luoksemme lenkkeilemään, ja tiimitäni otin Naurun ja Taran mukaan. Fox on kiertolaispolo, tosin nyt jo vuosia Essin rakkaudella ja taidolla hoivaama sekarotuinen herrasmies, jolla on varsin vähäiseksi jääneet sosiaalisuudet koirien kanssa. Paitsi koska Kidalla oli rankka päivä takana (ja edessä), jätin sen pois, ettei vain punaeläin olisi liian tulista seuraa jänniin maisemiin saapuneelle herraskoiralle.
Tara ja Nauru pitivät hyvin huolta kaverista, vaikkakin leikit jäivät vähäiseksi helteisen kelin takia. Lenkillä aikaa kului kuitenkin parituntinen, ja kolmikko sai myös hetken ihastella kummallisen eläintarhan asukkaita. Tara lähinnä olisi mielellään kiljunut tyypeille, Nauru taas toljotti silmät pyöreinä, ennenkuin päätti apinoida noutajan erittäin esimerkillistä esimerkkiä...
Pari päivää myöhemmin lähdin koko poppoon voimin Kirkkonummelle tapaamaan Siljaa ja hänen viehättävää Kina-neitiään! Voi, Kida varsinkin ihastui tähän seropineitiin voimakkaasti. Nämä kaksi ja Nauru pilistivät pellolla kuin tärähäneet, Tapsa sai nauttia menosta omaan tahtiinsa. Pariin kertaan tuo utelias oranssieläjä tekikin omat retkensä metsän siimeksiin, ja hetken sai huhuilla, jotta tyyppi jolkotti takaisin luoksemme hitusen pöyristyneen näköisenä. Pari tuntia tässäkin lenkissä meni, ja maisemat olivat ihanteelliset! Itse nautti niistä (seuran lisäksi), ja koirat väsyivät hyvin leikeissään ja tutkiessaan maastoa.

Jotta saisin vielä yhden lenkkikertomuksen, turinoinpa vielä eilisestä iltalenkistämme ihan oman lauman voimin. Sipoonkorpi on hittituote, varsinkin nyt, kun on vielä valoisaa, mutta viileämpää. Metsässä rämpiessä yksikäänhirvikärpänen ei onneksi eksynyt lippalakin alle, ja aikaa saimme jälleen kulutettua pari tuntia. Kuka pelkkiä polkuja pitkin kävelee, kun umpimetsässä rämpien ja kallioilla kiipeillen voi askarrella ihan omannäköisen lenkkireitin...

...Tähän loppuun piti tulla kuvia Kirkkonummen-lenkiltä, mutta koneeni päätti kaatua. :D Ensi kerralla, siis, kun jaksan aloittaa muokkausrumban uudestaan.

Mites nämä turinat sitten?

0 kommenttia

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat