The yökyöpelit

2.43

Erittäin innostuneen akilitikoiran nenä.


Jos olisin tänään tiennyt klo 19 illalla, että menen osallistumaan varsinaisiin "yöttömän yön agilityepiksiin", olisin laiskana saattanut jäädä koneen ääreen. Onneksi en jäänyt, sillä loppujen lopuksi minulla oli kamalan onnistunut ja mukava ilta! Pakkasin nimittäin koko köörin autoon ja ajelin Rebeccan&Cecilin seuraksi Purinalle, jossa järkättiin Ville Liukkan agiepistelyt.

Maxien aikaisin arvioitu aloitus oli klo 20, mutta totuus oli hitusen myöhäisempi. Ehdin kuitenkin hetken mielijohteesta ilmoittaa Taran putkiradalle ja pikkaisenko muori oli innoissaan! Kiljui heikkopäisesti kun tutustuin rataan. Radalla se oli innokas ja luotettava ja meillä kummallakin oli sairaan hauskaa! 18 esteen putkirallatus pysyi hyvin mielessäni ja nollana sen pingoimme läpi. Aika oli 46 sekunnin luokkaa, mikä on oikein hyvä eläkepäiviä viettävälle noutajatypylle. :) Ihana on kuitenkin se Taran fiilis, kun se kulkee kisoissa rinta rottingilla ja niin pirun nohevana!

Pitkän odotusajan (ja herkullisen ilmaisen mansikkakakun jälkeen!) alkoi maxien supermölli-luokka puoli yhdentoista aikaan. Nauru oli kisapaikalla aivan mieletön sähköjänis. Sillä oli melkoinen moottori, valtavasti  virtaa ja kintut vei sitä eteenpäin kuin täysiveristä laukkahevosta! Se huusi radalla työskenteleville koirille ja oli niin täpinöissä, etten ollut sitä Nauruksi edes tunnistaa! Starttasimme kutosina ja Naurulla draivi jatkui radalla. Se haukahteli, pinkoi pää viidentenä jalkana ja tuntui agilitykoiralta! Fiilis oli mahtava! Supermölleissä tosin palasimme HYL kainalossa, sillä merle "hieman" irtosi omiaan, rallatteli samanlaisia ylimääräisiä kierroksia kuin Hyvinkäällä viimeisellä, väsyneellä radalla. No, fiilis oli kuitenkin huikea, sillä koira oli niin täpäkkä.  Tämä rada saatiin videollekin!

Mölliradalla Naurulla pysyi sama moodi. Se teki pari ylimääräistä kierrosta ja sai kiellon ja yksi rima taisi tulla alas - tuloksena siis kymppi. Parasta antia on kuitenkin se, että likka suoritti aivan sairaan päheät kontaktit! Vieraat esteet, mieletön moottori ja ensimmäinen kunnon möllirata kontakteineen ja tyyppi teki hienoa, hienoa työtä! Se räyskähteli myös tällä radalla ja sain jo oikeasti pinkoa menemään! Hiiteen kaikki ne, jotka epäilivät Naurun vauhtia aikuisena agsakoirana. :D Harmi ettei möllirataa saatu videolle, se oli huomattavasti edeltäjäänsä siistimpi kuitenkin.

Koira vaihtui Naurusta Kidaan, oli aika kisata kilpailevien rata, jonne ilmoitin Kidan kahdesti. Tavoitteena oli 1) pysyä lähdössä 2) suorittaa kepit ja 3) suorittaa kontaktit. Kida oli aivan mielettömässä menossa jumitettuaan ikuisuuden autossa. Minulla oli hyvä ja huoletin fiilis, joka taatusti tarttui koiraan. Yhtään ei jännittänyt! Ensimmäinen rata olikin mielettömän super, sillä selvisimme kahdella rimavirheellä! Lähtöön jätin makaamaan, jolloin se pysyy huomattavasti levollisempana. Ohjasin suhteellisen sulavasti, keppien jälkeisellä hypyllä tein ruman ohjauksen ja ajauduin kokoajan Kidan tielle lähettäessäni sitä putkeen, mutta kuuliainen koirani suoritti tilanteen silti puhtaasti. Putken jälkeen myös jäin aina liian hitaaksi koiran eteen, mutta kiltti Kida teki silti hienosti! Kepit se teki kummallakin radalla täydellisen tyylikkäästi ja minun teki mieli kiljua onnesta jo radalla. Puomi oli hitaanlainen, mutta se teki kontaktin silti hyvin, A:n se teki ensimmäisellä radalla superhienosti ja toisella sikaili, josta palautus esteelle. Olen nääääääin tyytyväinen Kidaan, kehuin sen maasta taivaisiin ja tuntui pitkästä aikaa siltä, että me ollaan ihan hyviä. Ei parhaita tai supermahtavia, mutta hyvä parivaljakko!
Kilpailuista kotiuduin yhdeltä yöllä, mutta täytyy sanoa, että minulla oli hauskaa! Kylmä tuli jossain vaiheessa, mutta se unohtui kun pääsi radalle! Tuli paljon onnistumisia, paljon positiivisia yllättymisiä ja muutenkin mainio seura takasi, ettei lähtö jäänyt kaivelemaan!

Tämän tarinoinnin jälkeen blogi menee muutaman päivän tauolle, sille lähdemme koko perheen voimin reissaamaan loppuviikoksi pitkin kotoSuomea! Kuvakertomusta odotettavissa matkan päätyttyä. :) Hauskaa viikonloppua kaikille!

Mites nämä turinat sitten?

5 kommenttia

 1. Hienot te! Nautinnollista ja turvallista retkeä! :-) Kuvia ja kertomuksia odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Hienoja agilittitäjiä (vaikkakin Tapsa oli mun suosikki pienillä söpöillä äänillään!)

  VastaaPoista
 3. Hauskat kesäyöepikset teillä ollut! Voi jotenkin mulle tuli niin hyvä mieli tosta Tapsan putkiradasta. Ihanan onnellinen näköistä menoa! Aussietkin oli mahtiksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli niiiiiiiiiin onnellinen päästessään kisaamaan! Kiljunta minun tutustuessa rataan oli häikäisevää.

   Poista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat