Kyläkoira ja punasaastetta

23.50
Ei! Minä halusin agikisoihin! Halusin raahata Naurun kakkosluokkalaisen paikkaa tavoittelemaan, mutta likka mennä päräytti itselleen juoksut hieman minun laskujani etuajassa. Ei tämä sinällään yllärinä tullut, sillä otus on ollut niin kummallinen tässä pidemmän aikaa. Kiihtynyt itsensä peseminen kieli jo jostain, mutta kun aina niin ystävällinen Nausku näytti hampaitaan ja murisi innokkaasti kosiotoimista vihjailevalle Jocke-auspaille, oli homma jo varmaa. Ja juoksujen alkamisaamuna Nauru vielä pöhisi tosi epäilyttävälle lapselle, joka kehtasi seistä paikallaan parkkipaikalla selaamassa puhelintaan. Jebjeb.

Kidalle agikisoja ei ollut pääsiäiselle ilmoitettavissa, pitkäperjantai kun ei minulle sovi. Ja nyt näyttää siltä, että sekin aloitta juoksut hetijustnyt, niin tokokoettakin pitää siirtää. Kauhea hinku olisi päästä kunnolla rallittamaan, sillä koirien lisäksi itse olen ollut melko mainiossa agilityvireessä. Tavoitteellinen tokotreenaaminen alkoi jo käydä hermon päälle. Tuntuu, että pitäisi päästä kunnolla irrottelemaan, niin jaksaisi tokostellakin taas vähän arvokkaammin kuin lällätellen vähän sinne päin.

Nari on ollut muutaman päivän hoidossa ja olemme vähän puuhastelleet. Pikku pölliestä tulee varasti isona todella kelpo agilitykoira, kunhan pääsee säännölliseen treeniin! Kävimme heti maanantaina hallilla ottamassa pienet agilitytreenit, jossa testailin samalla Narin motivaatiota. Vaikka kyseessä on herkkä koira, jonka mielestä palkkausvälineenikin olivat "sieltä ja syvältä". Saatiin tehtyä kuitenkin parissa lyhyessä pätkässä hyppy-putki-hyppy-treenausta ja pikkueläin syöksyi innokkaasti haasteisiin. Kunto loppui kuitenkin nopeasti, joten treenien taso pidettiin kevyenä. Nauru teki Narin lepoaikana erilaisia lähetyksiä kepeille ja Kida taas nopeita kontakteja puomilla, sekä kädettömän ohjauksen treenausta.
Krhm. Älä ota sitä vakavasti. ;)


Tiistaina kävimme ruhtinaallisen lenkin, jonka jälkeen pikkucollie pääsi kokeilemaan vauvakontaktien suorittamista. Tällä kertaa palkkakin oli vähän parempaa, vaikkakin motivaatio oli yhtä huipussa kuin huonommillakin eväillä - taitaa hauskan tekemisen puuhastelu olla paras palkkio! Kontaktit sujuivat oikein hyvin kuin vanhalta tekijältä, eikä nuori koira edes yrittänyt ryöstää kupila omin luvin vaan odotti vapautuskäskyn.


Minulla on muuten maailman ihanin koirien lisäliikuttaja! Rakas tyttöystäväni innostui kovasti hölkkäilystä Naurun kanssa, mikä on loistavaa välipäivien verryttelyliikuntaa merlelle. Se kaipaa välillä pitkiä, venytteleviä ravipalautteluja, jotta selkä pysyy kuosissa ja jumittomana. Keskiviikkona mukaan lähti myös Nari. Tiesin, että Essi-omistaja haaveilee hölkkäämisestä yhdessä trikkinsä kanssa ja pitihän koiran soveltuvuus testata hoitojaksollaan. Viiden kilometrin lenkki oli sujunut mallikkaasti, vaikka väsyys alkoikin vähän kokemattoman hölkkääjän jalkaa painaa. Iltapalalla täytyi vielä vähän tehdä tokonkaltaista kapulanpitelyn ja käsiavuttomien maahanmenojen yhteydessä, kun Nari oli sitä mieltä, että kavereiden liharuoka oli paljon parempaa haaveiltavaa kuin omassa kupissa lepäilevät nappulat. Myös Kida ja Tara saivat pientä tokoagilitya, kun lenkitin ne kahdestaan. Olipahan rentoa kulkea niin pienellä koiramäärällä! Ja kumpikin vaikutti tyytyväiseltä treenin laatuun, Kida sai erinomaisen häiriöpaikkamakuun Taran irrotellessa erilaisia ohjauskuvioita puita kierrellen, Kida sai myös extrana treenata hiljaisia lähtöjä seuraamiseen ja luoksarin pysäytyksiä.

Torstaina pidimme ansaitun lepopäivän. Tai oikeasti suunnittelin käyntiä kentällä, mutta a) Naurun pöksyt unohtuivat kotiin, b) oli niin pirun kylmä, että lenkkeilykin hyisessä säässä ärsytti ja c) pieni pehko vaikutti liikkeiltään siltä, että halusi lähinnä nukkumaan. Niin vaihtui treenituokio piiiitkäksi aamupäivän lenkkeilyksi rauhallisissa maisemissa. Kun kotona oli saatu vielä ruokaa kupuun, ei paljoa hereillä olevia koiria näkynyt ennen seuraavan lenkkiajan saavuttua.
Vähän Nari toimitti missinkin virkaa.

Loppuun hävytön mainos! Nyt kaikki sankoin joukoin tykkäämään tekemästäni facebook-sivusta, joka on pyhitetty valokuville. Innostuisin ehkä päivittämäänkin kuvia nopeampaan tahtiin. ;)Klik klik! ^

Mites nämä turinat sitten?

0 kommenttia

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat