Blogi uudistuu, haastettakin olisi

22.45

Kida ja uudenvuoden lupaus: entistä suunnitellumpia treenejä! Treenivihkomme poseeraa.


Vuosi 2014 on aika ottaa vastaan blogissakin. Suunnitelmissa on vaihtaa ulkoasu tykkänään uuteen, mutta sen lisäksi myös vaikuttaa blogin sisältöön. Tarvitsen siihen, hyvät lukijat, teidän apuanne. Linkittäkää omia blogejanne, jotta saisin linkkilistan uudistettua. Välttämättä en linkitä kaikkia, riippuu miten valtava määrä linkkejä tulee ja millainen sisältö blogilla on. Lisäksi pyytäisin teiltä kommentteja ja mielipiteitä, mitä toivoisitte sivujen sisältävän.

Ilmoitan myös meidän ottavan Taikan&Iiriksen asettaman haasteen vastaan.

Haaste vuodelle 2014 - terveystarkastukset

Nykyisin jalostuksessa panostetaan terveyteen jo varsin kiitettävästi, mutta parannettavaa on - paljon. Koiria tutkitaan aivan liian vähän, geenitestejä tehdään aivan liian harvoin, vaikka tietämys kokoajan lisääntyykin. Monilla jalostajilla prioriteetit on aivan vääränlaisissa asioissa, ja on useita rotuja, jotka ihminen on jo pilannut koirien terveyden kustannuksella. Siksi tämä haaste onkin minusta erittäin tervetullut ja suosittelen kaikkia lukijoitamme tarttumaan siihen!

Meidän osaltamme haaste toteutuu ensi maanantaina Naurun luustokuvilla. Lisäksi vuoden lopussa Kidalle ja Naurulle hankin mydogdna-tunnukset, tuloksia odottelen juuri. Kida on terveystutkittu, silmäpeilattu ja se on käynyt luonnetestissä. Myös Naurua odottaa virallisempi luonnetutkinta sitten vanhempana, silmien tutkimisesta puhumattakaan.

Älkää jalostako tutkimattomia koirianne vain siksi, koska "ei rodussa muutkaan tutki". Älkää myöskään luulko, että koiranne synnyttää maailmaan terveitä, toimivia koiria, vain jos toinen osapuoli on priimaa. Olkaa ennemminkin liian kriittisiä kuin hölliä: koiria on paljon ja niitä tulee paljon, joten vaikka ajatus jalostamisesta kutkuttaa monia (myös allekirjoittanutta) on parempi olla kärsivällinen ja panostaa laatuun määrän sijaan.


Mites nämä turinat sitten?

25 kommenttia

 1. Nopeasti mieleen juolahtaneita: esittelyteksti susta, videoita, tekstien tägäys pls, kaikkea eeppistä höpöilyä, kuten tähänkin asti. :D

  Meikkikset linkitettäväksi (siellon hömelöi puudelei): http://ihmekoirat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! Tägäys ehdottomasti listalla, olen vaan aina ollut liian laiska tekemään niitä... hehe.... he.....

   Poista
 2. Ois kivaa jos meijän blogin linkkaisit. :3
  http://tervuraptori.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. http://hennamarleena.blogspot.fi/ Pk collieiden Sessan ja Tiidan arkea.
  Sulla on tosi kiva blogi, me täällä seurataan ahkeraan =)

  VastaaPoista
 4. Meidän blogi: http://katanankoiruudet.blogspot.fi/ Sisältö on hyvin epämääräistä ja tyhmyyttäni esittelevää. Saa siis oman harkinnan mukaan tartuttaa sillä potentiaalisesti muitakin.

  Mä toivon kuvia. Ja lisää kuvia. Kuvat kivoja. Ja lisää niitä hassuja "koirat päivittää" juttuja joista saimme nauttia joulukalenterissa taas! Ja vaikka treeneistä on kiva lukea ja ne on usein opettavaisia (vaikka joskus agi-lukutaidottomana en ihan kaikkea ymmärrä) niin eniten pidän normiarjen hassutuksista. Tara-hirven perässä toilailuista. ELi voisikko järjestää ittelles enempi sydänkohtauksia ja kirjottaa sit niistä? Se olis kiva. :D

  Tuo haaste on loistava ja tarpeellinen ja mahtava ja tärkiä ja antsaitsee monta huutomerkkiä!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä voit treeneissä kuisutella koirille sydänkohtaus-pyyntöjä, henkilökohtaisesti ne eivät omiin suosikkeihini kuulu... :D
   Kiitos kommentista!

   Poista
  2. Tarttee ottaa pari Naurun-lahjonta namia ens kerralla mukaan ja tehdä sen kanssa pikku diili Maijan päänmenoks!

   Ja ehdotetut tägit saavat kannatuksen myös täältä. Eihän sun tartte alkaa nyt kaikkia aikaisempi käymään tägäilemässä, mutta tästä etiäpäin voisit merkintöihin ne laittaa. Ne on tosi kätsyjä, kun kerran on sen tägin keksiny, niin sen voi vaan klikata päivittäessä siitä laidasta käyttöön. Onneks sä oot hyvä koneiden kanssa koska tuo mun selitys oli suhteellisen ontuva...

   Poista
 5. http://cpkusagur.blogspot.fi pehkolapsien elämää ja treenejä (ainakin enemmän sen toisen) ja jotain muuta höpöilyä.

  Musta tää sun blogi on toiminu hyvin tähänkin asti! Multa ei ideoita irtoo, mutta sen sä varmaan jo tiesitki ;D

  VastaaPoista
 6. Mutiblogimme! http://mutiaiset.blogspot.fi/

  Nopeasti mieleen tulee, että esittelyteksti susta ja postauksiin enemmän kuvia, niitä on kiva katsella!

  VastaaPoista
 7. Mä toivoisin muutakin tekstiä kun lähes vain treenipainotteista, olisi mukava lukea ja nähdä kuvia muustakin elämisestä. :)

  http://korvakarva.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti esittely kirjoittajasta blogiin!:) Kuvia ja videoita ei voi myöskään olla liikaa;)

  http://lifewithfemma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Videot on aina kivoja, erityisesti agivideot, koska liitely itsellä on se ykköslaji.
  Meidän blogi: (sallinreeniploki.blogspot.com) Juttua pääasiassa bc pojan treenailuista ja silloin tällöin tibbe neidin hömppäilyistä.

  VastaaPoista
 10. http://toivotonta.blogspot.fi/ :)

  Mie tykkään katsoa videoita lajissa kuin lajissa, mutta mielenkiintoisinta se on agilityssa. Kertoo enemmän kuin pitkä teksti siitä mitä onkaan tullut tehtyä. :)

  VastaaPoista
 11. Minä toivon myöskin lisää kuvia, koska kuvat on rakkaus. Kauniista koirista ja taitavien kuvaajien kuvaamat erityisesti. Olisi kiva myös lukea välillä esimerkiksi teidän normaaleista lenkeistä, nähdä kuvia lenkkimaastoista. Temppuvideoita! Esittelytekstit myös sinusta.

  Blogi http://toiveestatodeksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. http://suppilo.blogspot.fi :)

  Kuvia! Ja tokovideoita, joo! Ja kirjoittajan esittely on kiva juttu myös :)

  VastaaPoista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat