Olipa kerran Hiisi Kieromieli

18.30

c: Jenny Söderlund


Hiisi Kieromielellä oli salaisuus. Hän oli älykäs. Hiisi Kieromieli oli koira ja vaikka kaikki koirat 
olivatkin viisaita, osasi Hiisi Kieromieli jotain, mitä muut koirat eivät. Hän ymmärsi ihmisten puhetta. Hiisi Kieromieli oli pienenä pentuna löytänyt aapisen ja kun muut kävivät levolle, kaivoi Hiisi Kieromieli aapisen esille. Hän toistei aakkosia ja opetteli sanoja, joilla muistaisi aakkosten oikean järjestyksen. Hiisi Kieromieli oppi nopeasti, mutta hän ei koskaan uskaltanut paljastaa salaista taitoaan. Hiisi Kieromieli pelkäsi millainen meteli syntyisi, jos ihmiset tai muut koirat oivaltaisivat, miten älykäs hän olikaan.

Eräänä päivänä Hiisi Kieromieli kuunteli, kuinka hänen omistajansa keskustelivat. Hän kuuli, kuinka he puhuivat laivasta, Ruotsista ja syntymäkodista - siitäpä Hiisi Kieromieli oivalsi, mitä tuleman pitää. Hänet hylättiin hitusen vieraampaan kotiin, jossa häntä vieraanvaraisesti kohtelivat Hoppu australianpaimenkoira, hänen hellä, mutta kuria ylläpitävä emonsa Nessa sekä Hopun puolisisko, Nessan kaunis tytär Ihme. Hiisi Kieromieli käyttäytyi vieraanvaraisten ystäviensä kanssa asiallisesti, mutta jännitys ja epämiellyttävä tunne kuohuivat hänen mielessään. Hiisi Kieromieli oli kuullut, että hän joutuisi Ruotsissa MH-luonnetestaukseen. Ja Hiisi Kieromieli ei pitänyt ajatuksesta lainkaan!

Hiisi Kieromieli keksi suunnitelman! Hän muisti, kuinka aiemmin yskä peruutti kaikki suunnitellut tapahtumat ja Hiisi Kieromieli pohtikin, aiheuttaisiko tämä saman. Hiisi Kieromieli ei nähnyt muuta mahdollisuutta, joten hän päätti köhäistä. Ihmisen ilme muuttui niin epäileväksi ja jännittyneeksi, että Hiisi Kieromieli tajusi suunnitelman olevan mitä mahtavin! Siispä Hiisi Kieromieli suurena päivänä yski. Hän yski oikein kovasti. Hiisi Kieromieli oli niin uskottava, että lannistuneena ihminen peruutti hänen joutumisen MH-testiin. Hiisi Kieromieli oli ratketa onnesta ja riemusta. Hän pääsi mukavalle matkalle tapaamaan emoaan ja kasvattajaansa, yhdessä mukavien ystäviensä kanssa, mutta suunnitelmansa ansiosta hän vältti ikäväksi kokemansa koetilaisuuden! Hiisi Kieromieli oli niin onnellinen, että hän oli opiskellut niin ahkerasti - elämä ihmisten maailmassa oli niin paljon helpompaa, kun tiesi, miten heitä ohjaillaan!


c: Laura Lönnberg



Nauru ei tosiaan tuonut tuliaisena MH-tuloksia, mutta kennelyskän sen sijaan toi! Tai voiko tätä kennelyskäksi kutsua - se köhi tasan testiä edeltävänä iltana pari kertaa laivassa, testipäivänä oikein kovasti, mutta siitä se sitten loppui. Kotona se on ollut oma itsensä, reipas, ahne ja kamalan työnarkomaaninen. Messariin meneminen Houkutusten Highway-kisaan peruuntui kuitenkin varmuuden vuoksi, mutta onneksi varoaika menee umpeen juuri ennen Jaakon koulutusta, joten sinne pääsemme!

Kyllä muuten kiukutti sinä päivänä, kun tekstarissa lukee tuloksien sijaan, ettei testiin päästy osallistumaan. Onneksi Nauru oli kuitenkin kelpo matkustaja, joka käyttäytyi nätisti suuressakin aussieporukassa. Hieman sitä oli kummastuttanut vieras mieshenkilö, mutta minkä omistaja sille mahtaa, kun ei lähipiiressä ole ukkoja, jotka koiraa hiplailisi! Onneksi olen suunnitelmien sankari ja kuskaan merlekansalaisen perjantaina "pieneen" toritapahtumaan - vaikka sitten tasavertaisen hyvän puolesta. 



c: Jenny Söderlund

Mites nämä turinat sitten?

13 kommenttia

  1. Minkä koirakoulun kautta olitte menossa houkutusten highway -kisaan? Me mennään Koirakoulu Taitoa Tassuihin joukkueeseen :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Eikö olisi hyvä pitää ainakin viikon tauko kaikenlaisesta treenailusta ainakin halleissa ja vilkkaammilla julkisilla paikoilla käymisestä, jos kerran epäilynä on tuo kennelyskä vastikään ollut? En sano tätä mitenkään "kettuillakseni" vaan ihan sillä, että ei sitten pääsisi leviämään tämä yskä - jos se siis tosiaan kennelyskää oli. Onhan se ikävää joutua perumaan kaikki kivat menot, itsekin olen joutunut kokemaan saman juuri samasta syystä, mutta ainakin osaltani pyrin ehkäisemään kennelyskää niin, että ainakaan omat koirani eivät sitä levittäneet tietoisesti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Messariin meneminen Houkutusten Highway-kisaan peruuntui kuitenkin varmuuden vuoksi, mutta onneksi varoaika menee umpeen juuri ennen Jaakon koulutusta, joten sinne pääsemme!"

      Toisinsanoen varoaika on otettu huomioon. Näin ollen treenit ovat peruuntuneet ja sanoinkin, että onneksi varoaika on mennyt umpeen, kun valmennuspäivä koittaa.

      Koirat on kuitenkin lenkitettävä joka tapauksessa, joten kaikilta paikoilta ei voi välttyä. Itse koen, että Helsingin ruuhkaisin piste on huomattavasti parempi viettää aikaa kuin ne suositut lenkkipolut, sillä yleensä lenkkipaikoilla suurin osa koirista viilettää kiireisen kaupunkipläntin sijaan.

      Eli tiivistettynä, varoaika on otettu huomioon enkä missään kohdassa sanonut treenipaikoille varoajan sisällä änkeväni.

      Poista
    2. Vastauksesta unohtui, että asiasta on keskusteltu eläinlääkärin kanssa, eli päätöksiä ei ole vetäisty vain omasta päästä. :) Ei huolta siis!

      Poista
    3. Ohhoh, silmäni ovat tainneet harottaa pahemman kerran, kun en ollenkaan tuollaista kohtaa muista lukeneeni. Pahoittelut :D
      Ja kyllä tiesinkin oikeastaan, että fiksu sinä olet etkä lähde vilkkaimpaan koiranulkoilutuspaikkaan koiraasi viemään :D
      T. Anu

      Poista
    4. Fiksuudesta ei voi olla varma, mutta yritän ainakin kovasti. ;)

      Poista
  3. Voi Nauru minkä teit! Se on ihan liian fiksu eläin! Hyvä kuitenkin, ettei mitään kuoleman yskää tuonut tullessaan vaan pikkuisen köhän vain, joka ohi meni niin nopeasti. Nauru taisi nauttia matkasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei paljon Suomen maalla ole enää köhityttänyt, prkl. :D
      Sieti olla hauskaa neidillä!

      Poista
  4. NAURATTAA TUO TARA TUOLLA LINKKIPALKISSA :DDD
    voi elämän kävyt, se on niin myrtyneen näköinen hahahehejaagha!

    VastaaPoista
  5. Postausehdotus: tee uusista kv toko säännöistä esittely ja sitten toinen postausehdotus olisi miten nouto opetetaan koiralle (:

    Hieno ulkoasu blogilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsi miten mainio postausidea! Varmasti toteutan ainakin jotenkin. Kiitos!

      Poista

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat