Agilityepikset @ Vantaa

15.00

Ihan ensiksi mainos! Ensi maanantaina 19.1 on Helsingin Pukinmäen Murren murkinan tiloissa on ilmainen luento koirien vitamiinien tarpeista. Luennoitsijana Riitta Kempe, joten taatusti asiantuntevaa infoa luvassa! Luennon kesto klo 17-19. Osallistuisin itsekin enemmän kuin mielelläni, mutta valitettavasti olen töissä iltavuorossa.

Eilen käväisin koko lauman kanssa agilityepiksissä Vuokkoset-areenalla. Pingoin yhteensä kahdeksan rataa ja kyllä se tuntuikin lopulta kintuissa! Kuntoni on mennyt aivan maihin, joten ei auta kuin kaivaa juoksukenkiä esiin ja lähteä taas reippailemaan hikisemmin. Naurullekin ostin viime viikolla tuliterät vetovaljaat, joten treenin aloittaminen on enää viitsimiskysymys. Koirien kunnossa vikaa ei kuitenkaan ollut, sillä ne viilettivät menemään hurjan hienosti ja hauskaa näytti olevan.

Kaikki kolme pääsivät ottamaan kaksi starttia putkirallissa. Kidan kanssa ensimmäinen rata meni aivan läskiksi, mutta toinen sujui jo mainiosti. Yksi väärä putkenpää tuli napattua, Kida jostain syystä päätti, että voi tunkea putkeen likimain jalkojeni välistä.... Naurun kanssa putket olivat hurjan hauskoja, se oikein haukahteli mennessään kovaa eteenpäin! Väärään putkeen sekin singahti persjättöni ollessa armottoman myöhässä, mutta virtaahan sinne mentiinkin poistamaan voiton tavoittelun sijaan. Taran kanssa homma otettiin kyllä ihan tosissaan. Ensimmäinen rata oli hullunhauska varsinkin ulkopuolisille, sillä kun ohjasin Taraa kauempana olevaan putkeen, joka meni aivan rajoittavan aidan edestä, päätti tolleri mennä täräyttää ja loikkasi aidan yli! Siinä ulvottiin naurusta, kun pöllämystynyt seniorikoira korvat tötteröllä toljotti aidan takana, että mihin kuski jäi. No, aidan yli takaisin ja pilisteltiin rata loppuun, toisen kerran nollasuorituksena!

Mölliradalle ilmoitin Kidan (ulkopuolisena) ja Naurun. Kilpaileviin en todellakaan jaksanut jäädä odottamaan, ilta olisi venähtänyt aivan liian pitkäksi. Möllirata oli simppeli ja kumpikin juoksi sen vain kerran, joten sain itselleni hyvää nollarata-treeniä. Ihan putkeenhan treeni menikin! Kida juoksi nopean nollaradan ja ansaitsi sillä mölliradan voiton, mutta luonnollisesti palkintoa emme vastaanottaneet. Nauru sai sekin puhtaan ratasuorituksen ja ylsi ajallaan kolmanneksi! Kumpikin otti kontaktit hyvin ja ohjautui muutenkin sulavasti, joten ei ole valitettavaa meikäläisellä.

Olipa hauska kisailta! Rapiat viikon päästä kisaillaan sitten oikeasti ja tosissaan. Toivottavasti saadaan kivoja ratasuorituksia molempien paimenkoirien kanssa. Ainakin viime perjantain agitreenit sujuivat tosi mallikkaasti, Nauru veti nollaradan treenissä, jossa oli myös kepit ja keinukin.


Mites nämä turinat sitten?

0 kommenttia

Kiitän kommentistasi jo etukäteen!

Lukijat